Raadsvragen over politiemelding

Op 8 november 2022 heeft een zitting plaatsgevonden in de Rechtbank te Arnhem. Raadslid Staring was bij deze zitting aanwezig net als een aantal geïnteresseerde inwoners van de gemeente Zevenaar. 

Na afloop van de zitting zou er een incident hebben plaatsgevonden waarbij mensen van de publieke tribune en vertegenwoordigers vanuit de gemeente Zevenaar betrokken waren. Over dit vermeende incident en de afwikkeling ervan hebben wij de volgende vragen:  

  1. Er zou van het vermeende incident een politiemelding zijn gedaan door de burgemeester/medewerkers van de gemeente. Klopt dit en zo ja, dan verzoeken wij om inzage in deze melding. 
  2. In het handboek “Wederzijds Respect” staat beschreven hoe er vanuit de gemeentelijke organisatie wordt omgegaan met (vermeende) incidenten. 
    Wij kunnen geen aanleiding vinden in het handboek “Wederzijds Respect” voor het doen van een politiemelding? Kunt u aangeven waarom de gemeente hiertoe toch is overgegaan? 
  3. In het kader van wederzijds respect is het gebruikelijk dat de gemeente alle partijen die betrokken zijn bij een eventueel incident hoort. Heeft de gemeente bij dit vermeende incident hoor en wederhoor toegepast en wat was hiervan de uitslag? Graag zien wij het verslag in. 

Graag ontvangen wij een compleet feitenrelaas over dit incident waarbij tenminste wordt aangegeven: 

  • Welke communicatie er door wie en wanneer met betrokkenen is geweest; 
  • Welke stappen door wie en wanneer er zijn gezet binnen de gemeentelijke        organisatie om te komen tot een melding bij de politie; 
  • Alle schriftelijke informatie die rechtstreeks te maken heeft met dit vermeende incident. 

Over Paul Kemperman

Ex-ambtenaar die als ervaringsdeskundige heeft geleerd om te gaan met intimidatie, psychische terreur en de wegpestpraktijken van de gemeente Zevenaar.
Dit bericht werd geplaatst in De Gazet van Zevenaar. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie