67: Functioneringsverslag

Conclusies uit mijn assessmentrapport, opgesteld in opdracht van de gemeente Zevenaar.

Contact.
In het contact stelt hij zich sympathiek op. Hij benadert zijn gesprekspartner op een vriendelijke en respectvolle wijze. Hij toont zich een gelijkwaardig gesprekspartner die de tijd neemt om de ander te woord te staan. Hij legt zaken geduldig en op een vriendelijke wijze uit. Hierdoor weet hij rust in het gesprek te creëren en roept hij weinig weerstand op. Hij geeft de ander ruimte te reageren en gaat inhoudelijk in op hetgeen zijn gespreks-partner naar voren brengt. Hij verkrijgt acceptatie door zijn vriendelijke, respectvolle en sympathieke optreden. Door zijn weinig bedreigende houding en hulpvaardigheid weet hij bij anderen krediet op te bouwen. Hij geeft anderen positieve opmerkingen en compli-menten en durft daarnaast medewerkers aan te spreken op fouten. Hij is tamelijk be-scheiden van aard en plaatst zichzelf niet snel op de voorgrond.

Professie.
Door zijn studie, diverse vakopleidingen, cursussen en zijn werkervaring heeft hij op juri-disch vlak behoorlijke expertise opgebouwd. Hij is echter niet gebonden aan zijn kennis en ervaring. Uit het intelligentieonderzoek komt naar voren dat hij een ruim WO-niveau waar maakt. In de aanpak van werkzaamheden is hij naast intelligent ook analytisch ingesteld. Hij is breed inzetbaar in een specialistische juridische functie of beleidsmedewerker die inhoudelijk en qua zelfstandigheid het aankan om in sterke mate interdisciplinair te wer-ken. Door zijn intelligentie zal hij zich nieuwe kennis snel eigen kunnen maken. Wanneer hij te maken krijgt met complexe juridische problematiek waarbij hij niet kan terugvallen op zijn ervaring, zal hij deze vlot en adequaat kunnen doorgronden. Hij weet hoofd- van bijzaken te scheiden en heeft vlot zicht op de kern van een probleem. Doordat hij proble-men vanuit verschillende invalshoeken weet te benaderen en zorgvuldige afwegingen maakt, weet hij met een doordacht oordeel te komen. Beslissingen en adviezen weet hij met gegronde argumenten te onderbouwen. Hij heeft een serieuze werkhouding en is zelf-standig in de aanpak van werkzaamheden. Taken pakt hij systematisch aan. Hij plant vooruit, heeft oog voor detail en houdt zich aan afspraken en deadlines. Hij maakt af waar hij aan begonnen is en hij streeft een hoge kwaliteit na in zijn werk. Hoewel hij graag de tijd neemt voor een zorgvuldige afwikkeling van zaken, is zijn werktempo voldoende hoog. Hij heeft veel energie en toont veel inzet en betrokkenheid bij zijn werk. Door zijn erva-ring, intelligentie, systematiek en inzet weet hij overzicht te houden en werkzaamheden voldoende vlot en zelfstandig af te handelen. Wanneer hij te maken krijgt met hoge werk-druk zal dit zijn functioneren niet negatief beïnvloeden. Ten aanzien van de kwaliteit en tijdigheid van zijn werk kan men op hem vertrouwen

Functioneringsverslagen.
Vanaf 2001 heb ik jaarlijks functioneringsgesprekken gehad met mijn afdelingshoofd. Zij maakte daarvan een verslag dat door ons allebei werd ondertekend. In 2002 vond er geen functioneringsgesprek plaats omdat mijn afdelingshoofd Christa Spruijt in dat jaar een lange periode afwezig was vanwege zwangerschapsverlof. De verslagen van de functione-ringsgesprekken zet ik op deze pagina, te beginnen met het verslag van het functio-neringsgesprek van 20 juni 2005, twee maanden voordat Bunt werd ingeschakeld om (zoals werd aangekondigd) “de samenwerking op de afdeling te ontstroeven”. Ik heb elders beschreven dat Bunt in werkelijkheid met heel andere bedoelingen door B&W was ingehuurd.

Officiële functioneringsverslagen. Er zijn ook vervalste verslagen.
Dit zijn de officiële verslagen van de functioneringsgesprekken over de jaren 2001 tot en met 2005 (voor inschakeling van Bunt in augustus 2005). Sinds eind 2017 weet ik dat B&W ook nog vervalste verslagen over dezelfde jaren in bezit hebben en her en der hebben verspreid.

Functioneringsverslag 20 juni 2005.

Functioneringsverslag 19 juli 2004

Functioneringsverslag 9 juli 2003.

Wegens langdurig ziekteverlof heeft afdelingshoofd Christa Spruijt in 2002 geen functioneringsgesprek met mij gehouden.

Functioneringsverslag 5 december 2001

Plaats een reactie