Overleg

In dit hoofdstuk zal ik nader ingaan op het “overleg”  dat in de loop van de tijd met de gemeente is gevoerd. Ik begin met het overleg waarnaar ik verwijs in het artikel “Intimidatie gemeenteraad”. Bij dit overleg was ook Paul Freriks, fractievoorzitter van Sociaal Zevenaar aanwezig. Ik zal de gang van zaken zo gedetailleerd mogelijk beschrijven. Het overleg begon meteen na het uitstel van de eerste zitting bij de Rechtbank Arnhem over mijn strafontslag-procedure. Dit schreef Paul Freriks op zijn website:

Donderdagmiddag was het dan zo ver. Paul Kemperman mocht twee uur gebruik maken van de rechter plus rechtbankruimte. De eerste zitting was hij tegen de Gemeente Zevenaar en de tweede was de Gemeente Zevenaar tegen Paul.
Het zal je maar overkomen. Je hebt 32 jaar bij je baas gewerkt, bent 63 jaar, kunt bogen over allerlei positieve jaarlijkse werkevaluaties en dan sta je daar je “levenswerk” te verdedigen. Eruit gegooid door de gemeente. Maar niet zo maar. Met een rapport Bunt als een speer in je rug waarin Kemperman karakterologisch met psychologische en psychiatrische termen tot het bot door “zijn meerderen” is afgemaakt. En dan nog op een manier die in het oude Oost-Duitsland zeker niet zou misstaan. Staasi-praktijken op lokaal niveau heb ik de totstandkoming van dat rapport wel eens genoemd. (in overleg met mijn advocaat want zelfs als raadslid dien je met dergelijke bewoordingen voorzichtig te zijn, maar mijn 2 a-4tjes over het rapport waren zeer verhelderend).
Kemperman hoef ik niet te verdedigen, daarvoor heeft hij zichzelf en een advocaat waarvoor hij zich in de schulden steekt. De gemeente heeft een heel advocatenkantoor uit Den Bosch ter beschikking, uiteraard op kosten van de Zevenaarse burger. Ook in dit advocatenkantoor hangt het marmer aan de muur. Zelf heb ik wel eens gedacht dat wanneer een overheid een juridische procedure start, de verantwoordelijken daarvoor, bij verlies een percentage uit eigen zak zouden moeten betalen. Er zou dan door overheidsinstanties veel minder geprocedeerd worden, denk ik.
Maar terug naar de zaak. Vooral zaak 2 leek me interessant. De UWV had Kemperman een ww-uitkering toegezegd. Dat vond de Gemeente Zevenaar niet leuk. Die wilde Kemperman in de bijstand. Welk belang heb je daar nu bij vraag ik me af? Is dit goed onderbouwd of wil je iemand nog even extra vernederen of wil je nog lekker trappen tegen een zwaar gewonde die al bijna levenloos op de grond ligt. Ik zeg dat nu hier in alle openheid omdat de betrokkenen bij de gemeente Zevenaar mij dat niet kunnen of willen uitleggen. Ik heb nog even met de UWV-vertegenwoordiger gesproken.  Dat durf ik hier niet te herhalen omdat het schade kan toebrengen aan onze gemeente en als die rancuneus gaan doen aan Paul Kemperman.
Maar de advocaat van Kemperman bleek onderweg naar de rechtbank onwel geworden te zijn en was blij ongedeerd haar eigen huis bereikt te hebben. Vervolg over twee of drie maanden. De rechter adviseerde echter partijen op de gang even met elkaar te praten en die maanden te gebruiken om er uit te komen. Hoewel hij zei er niet tegenop te zien recht te spreken in deze zaak. Het verzoek van Capra om het sneller te behandelen haalde het helemaal niet. “Ik heb nog duizenden zaken die wachten en waarom zou deze dan naar voren moeten?” Helaas wist de duurbetaalde advocaat hier geen antwoord op.
Toen bleek dat het goed uitkwam dat ik er ook even was al zeg ik het zelf. Tot mijn genoegen namelijk zag ik dat de vervangend gemeentesecretaris Saskia Wiersma aanwezig was (klasse vind ik). Dus tegen Paul gezegd: Kom met een voorstel zonder advocaten en gedoe.
Het voorstel was toen aan de gemeente Zevenaar: Een “informeel” gesprek tussen Jan de Ruiter en Saskia Wiersma en Paul Kemperman en Paul Feriks. Saskia Wiersma beloofde dit verzoek over te brengen naar het college. Het antwoord van B. en W. laat ik u weten.

Plaats een reactie