54: Zitting Raad van State

Rapport Bunt heeft toch in mailbox afdelingshoofd Christa Spruijt gestaan.
Op maandag 24 september jl.  was ik opnieuw bij de Raad van State voor een rechtszit-ting tegen de gemeente Zevenaar (o. a.) over het achterhouden van de digitale concept-versie van het rapport Bunt en verschillende B&W-besluitadviezen. Tijdens deze zitting heeft de huisadvocaat van de gemeente Zevenaar (Suzanne van Loon van Capra) voor het eerst toegegeven dat de concept-versie van het rapport Bunt inclusief alle vijf zogenaamd “uiterst vertrouwelijke en persoonlijke” gedeelten daarvan, een aantal weken in de niet afgesloten mailbox van afdelingshoofd Christa Spruijt heeft gestaan, zodat alle 25 mede-werkers van de afdeling Handhaving (en ook anderen binnen de gemeentelijke organi-satie, zoals de afdelingshoofden van de sector Ruimte en het hoofd van de afdeling P&O, Sylvia in ’t Hout) dat gehele rapport konden inzien en gebruiken. Het rapport was al in de mailbox van Christa Spruijt geplaatst voordat Bunt zijn definitieve versie presenteerde (zelfs de Staatsraad vond het logisch dat een organisatie-adviseur eerst een concept-rapport aan zijn opdrachtgever toezendt en pas later een definitief rapport).

Memo ex-collega onderuit.
Daarmee komt de andersluidende verklaring van ex-collega Lobke Kuiper-Traarbach plotseling in een heel ander daglicht te staan. Zij heeft destijds op verzoek van gemeente-secretaris Adrie van Kessel een memo opgesteld waarin precies het tegenovergestelde wordt beweerd: het rapport Bunt zou nooit in de mailbox van Christa Spruijt hebben gestaan. Stukje bij beetje wordt steeds duidelijker hoe “amateuristisch” (excusez le mot) B&W van Zevenaar met het rapport Bunt zijn omgegaan en nog omgaan. Ik moet dit even kwijt omdat men van een goed overheidswerkgever toch zou mogen verwachten dat men de reputatie van een aantal medewerkers niet van de ene op de andere dag te grabbel gooit. Kwalijker is nog dat B&W van Zevenaar dit kennelijk met voorbedachten rade hebben gedaan om zo goedkoop mogelijk van een paar juridische medewerkers af te ko-men (*).

*Een gewaarschuwd man telt voor twee. Momenteel is weer zoiets aan de orde. B&W willen € 500.000 bezuinigen op de bedrijfsvoering.

Verspreiding rapport Bunt niet gestopt.
Suzanne van Loon van Capra liet ook nog weten dat B&W in 2011 nog steeds niet waren gestopt met de verspreiding van het rapport Bunt. Ook dit is uiterst kwalijk omdat de Rechtbank Arnhem al in 2009 tot de conclusie is gekomen dat het rapport Bunt niet deugt en geen acceptabel “psychologisch/psychiatrisch” rapport is. Organisatie-adviseur Bunt is niet bevoegd en niet bekwaam om een dergelijk rapport uit te brengen. En dan toch doorgaan met de verspreiding daarvan is wel heel erg laakbaar, onfatsoenlijk en schadeverhogend.

Treinstoringen.
Door treinstoringen rond Ede was ik pas laat weer thuis. Daarom laat ik het hier even bij. Later volgt meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s