33: Onterecht ontslag

Rechtbank vernietigt strafontslag.
De rechtbank heeft zich de vraag gesteld of B&W van Zevenaar in redelijkheid tot het on-voorwaardelijke strafontslag mocht overgaan. De rechtbank beantwoordt deze vraag ont-kennend en overweegt daartoe het volgende.

Geen werkweigering en geen plichtsverzuim.
Ten aanzien van de vermeende werkweigeringen op 7 november en 3 december heeft de rechtbank vastgesteld dat er op 7 november en 3 december geen sprake was van werkwei-gering of plichtsverzuim. Ook op 6 december was er geen sprake van werkweigering of plichtsverzuim.

Geen enkele straf mocht worden opgelegd.
Omdat er in geen van de drie gevallen sprake was van werkweigering of plichtsverzuim hadden B&W niet tot het opleggen van strafontslag mogen overgaan. Zij mochten ook geen geringere  straf opleggen.

Dienstverband is nooit beëindigd.
Het dienstverband moet met terugwerkende kracht worden hersteld en is nooit beëin-digd. Helaas hebben B&W van Zevenaar in 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010 nooit willen inzien dat zij geen enkele goede reden hadden om tot strafontslag over te gaan. In december 2010 heeft de rechtbank B&W keihard met de neus op de feiten gedrukt. Geen van de drie uitgelokte werkweigeringen hield stand.

Ook na de uitspraken van de rechter bleven B&W mij intimideren. Daarom heb ik zelf ontslag genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s