09: Conciërge Musiater

Conciërge was als voormalig ambtenaar in dienst van het Musiater op basis van de rechtspositieregeling van gemeente Zevenaar.

Na een lang ontslagtraject is de nieuwe huisadvocaat van  de gemeente Zevenaar erin geslaagd de conciërge van het Musiater eruit te werken. Dit ging niet zonder slag of stoot. Via de rechter heeft de 52-jarige conciërge het voor elkaar gekregen dat het Musiater (gesubsidieerd door de gemeente Zevenaar) hem tot aan zijn pensioen (13 februari 2026) minimaal 70 % van zijn salaris betaalt.

Deze uitkering is redelijk bij ontslag op neutrale gronden ook al is het uiteraard niet zo riant als de afvloeiingsregeling van meerdere miljoenen die de gemeente Zevenaar in 2010 aan de voormalige gemeentesecretaris Adrie van K.  heeft toegekend. Die uitkering was zo extreem hoog omdat deze is gebaseerd op de ons-kent-ons-cultuur.

Een van de huisadvocaten van de gemeente Zevenaar heeft de weg vrij gemaakt voor het Musiater om een nieuwe conciërge aan te trekken. De kosten voor deze nieuwe conciërge en het ontslag van de oude conciërge komen voor rekening van de bezoekers van het Musiater en de Zevenaarse belastingbetaler. De directeur van het door de gemeente gesubsidieerde Musiater en de contactpersonen van de gemeente behouden gewoon hun volledige salaris.

Ondanks een redelijke uitkering, is zo’n ontslag natuurlijk niet iets om echt “frölich” van te worden. Gelukkig had hij ’n uitstekende rechtsbijstandsverzekering, ARAG Nederland uit Leusden en werd hij moreel ondersteund en gecoacht door een oud-ambtenaar van de gemeente Zevenaar, die eerder ook zoiets had meegemaakt. Uit de ervaring van iemand die mij heel goed bekend is, weet ik dat je in zo’n situatie helemaal niets hebt aan je ambtenarenvakbond. Die heeft meer oog voor de belangen van de werkgever dan voor de terechte hulpvraag van het individuele lid. Zo word je in feite dubbel gepakt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s