06: Bright Side en Wip-Inn

Cultuur van intimidatie wordt ook toegepast op instellingen en bedrijven.

Burgemeester en wethouders van Zevenaar intimideren niet alleen hun ambtenaren. Ook bedrijven en instellingen worden stelselmatig geïntimideerd. Wie het Zevenaar nieuws volgt, kan dat dagelijks waarnemen.

Bright Side (café hoek Didamsestraat/Schoolstraat).
De gemeente Zevenaar haalt alles uit de kast om het de exploitanten van café Bright Side zo moeilijk mogelijk te maken. De bezwarencommissie komt tot de conclusie dat de dwangsom van tafel moet, maar B&W trekken zich daar niets van aan.

Jongerencentrum Wip-Inn (Ringbaan-Zuid).
Er worden verschillende maatregelen getroffen die er op den duur toe moeten leiden dat het jongerencentrum in de weekenden na 24 uur niet meer open mag zijn. De vraag is of het bestuur van Wip-Inn de al jaren geleden vastgestelde verborgen agenda nu wel in de gaten heeft. Het lag in de bedoeling bij de opening van het nieuwe gebouw al te bepalen dat de Wip-Inn om 24 uur zou moeten sluiten. Wip-Inn heeft een grote aanhang, maar niet iedereen op het gemeentehuis is een fan, zeker J. De Ruiter niet. Als het aan hem ligt, sterft Wip-Inn een langzame dood.

Wip-inn verlaat eigen gebouw.
Op 1 juli 2014 is het zover. Wip-Inn is dan geen huurder meer van het pand dat in 2004 speciaal voor de Zevenaarse jeugd is gebouwd. Zie het bericht hierover in de Gelderlander van 5 juni 2014.

Kantoor Liemers Museum (voormalige Wartenaschool, Molenstraat 42).
Het pand wordt verkocht aan een voormalige ambtenaar van de gemeente Zevenaar (ons-kent-ons-cultuur) die daar een eigen bedrijf begint. Dit leidt ertoe dat het kantoor van het Liemers Museum binnenkort voor de zoveelste keer in een paar jaar moet verhuizen. B&W van Zevenaar worden hier niet warm of koud van. Het is een probleem dat het bestuur van het Liemers Museum samen met de andere Liemerse gemeenten maar moet oplossen.

…later meer….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s