16: Leugens

De leugens van een burgemeester.

Van de voorzitter van de Vereniging Veilig Wonen Zevenaar.

Het mag duidelijk zijn dat ik het bijzonder irritant begin te vinden dat wij als Vereniging Veilig Wonen wederom in de verdediging worden gedrukt door dhr. Jan de Ruiter.
Het is voor mij onbegrijpelijk dat een burgemeester en dit geval de portefeuillehouder keer op keer in staat blijkt waarheden te verdraaien en raad- en commissie leden de mond te snoeren.
Ook nu weer voel ik mij genoodzaakt de “verdraaide waarheden” te weerleggen.
Hoe lang gaat dit nog door beste politici van Zevenaar?
Hoe lang is het nog te tolereren dat bewoners op Rhederlaagse meren in angst leven?
Hoe lang gaat dat nog goed?
Het zijn reële vragen waarmee ik rondloop en waar ik steeds vaker tot de conclusie kom dat het uit de hand gaat lopen.

Beste Jan de Ruiter, wat is er nu eigenlijk aan de hand?
Wat is de reden dat u zoveel gedraai en gekonkel nodig heeft om uw zin te krijgen. Tegelijkertijd dat ik deze vraag opschrijf weet ik dat u daar niet gevoelig voor bent. Daarom zal ik mij beperken tot de feiten. De leugens in de commissie vergadering van 3 oktober zal ik nogmaals weerleggen.
Helaas zou ik bijna zeggen.

Dhr. de Ruiter benadrukt dat het hele traject niets te maken heeft met criminele activiteiten, maar gewoon met bouw en regelgeving.
Graag verwijs ik naar de commissie vergadering van 04-10-2012 waarin er een raadsvoorstel is besproken. Dit raadsvoorstel werd als volgt geïntroduceerd:
Er is op camping Rhederlaagse Meren een situatie ontstaan waarin een groot deel van het park permanent wordt bewoond. De recreatiewoningen zijn ten behoeve van dit gebruik vergroot tot gebouwen van twee bouwlagen met grote bijbehorende bouwwerken.
De toegestane gebruiks- en bouwvoorschriften uit het bestemmingsplan worden op grote schaal overschreden. Er is geen sprake meer van een recreatiepark, maar meer van een kleine woongemeenschap met een eigen problematiek wat betreft type bewoners, die actief zijn in het illegale circuit. Daarnaast is permanente bewoning van recreatieparken om meerdere redenen niet wenselijk.

Het begin van het beleidsvoorstel begint met de volgende zin:
Bij de politie Zevenaar is Camping Jachthaven Rhederlaagse Meren sinds 5 jaar in beeld. Een bepaald deel van de camping wordt bewoond door personen met een criminele achtergrond. Er vinden niet zozeer strafbare feiten plaats op de camping zelf.Maar de bewoners van de camping worden wel in verband gebracht met activiteiten in het criminele circuit. Ook vanuit de sociale recherche zijn er signalen van witwasserij en van onrechtmatig verkregen uitkeringen (fraude).

Beste politici blijkbaar is onze burgervader erg vergeetachtig maar dit is dé aanleiding geweest om dit traject te starten.
Hiervoor heeft de commissie ook de inmiddels beruchte 130.000 euro vrijgegeven. En wederom voor alle duidelijkheid! Wij als Vereniging pleiten voor het uitbannen van criminele activiteiten. Het is echter onacceptabel dat wij allemaal onder één noemer worden weggezet namelijk ” de bewoners worden in verband gebracht met activiteiten in het criminele circuit”.
Dit is valselijk beschuldigen en berust louter op aannames.

Om nu te proberen eronder uit te komen met de opmerking dat het valselijk beschuldigen op een misverstand berust is wel erg makkelijk.
In antwoord op de door ons ingezonden zienswijze zegt men, “De verwarring zit waarschijnlijk in het feit dat er sprake is van overtredingen, maar deze zitten echter in de permanente bewoning en illegale bouw”.
De opmerking “type bewoners, die actief zijn in het illegale circuit” impliceert iets totaal anders. Dit traject starten met genoemde motivatie en het dan nu ontkennen is niet alleen dom maar ook gewoon een leugen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s