43: Twentse neuroloog

Valse bevindingen van Bunt zijn te vergelijken met de valse diagnoses van Twentse neuroloog Jansen Steur.

Men stond erbij en keek er naar.

Zie Blogroll 39, 40 en 41. Eindelijk wordt de Twentse neuroloog Ernst J. S. vervolgd. Hij misbruikte mensen als proefkonijn en wordt ervan verdacht tussen 1992 en 2005 door foutieve diagnoses en medisch handelen tientallen patiënten ernstige schade te hebben toegebracht.

Het zwaarste verwijt is het opzettelijk benadelen van de gezondheid van patiënten, met zwaar lichamelijk letsel en mogelijk zelfs zelfdoding van een van zijn patiënten tot gevolg. Het kan hem maximaal 9 jaar gevangenisstraf opleveren.

De voormalige neuroloog heeft vanaf 1992 negentig patiënten ten onrechte verteld dat ze aan ernstige ziektes zoals Parkinson, MS en Alzheimer leden. Er loopt ook nog een onderzoek naar het handelen van zijn ziekenhuis, het Medisch Spectrum Twente. Het bestuur van het ziekenhuis heeft de praktijken van de neuroloog onder de pet proberen te houden uit angst voor reputatieschade.

Doofpotterij.

Het lijkt wel lang geleden dat Ernst J. S. zijn valse diagnoses heeft gesteld, maar de mensen die hiermee zijn geconfronteerd, hebben er nu nog last van. Daarom is het van belang dat duidelijk wordt wat zich in de jaren 90 en daarna allemaal heeft afgespeeld in het Twentse ziekenhuis waar J. S. werkzaam was. Zoiets mag niet in de doofpot blijven. De deksel moer eraf. Dat geldt ook voor werkgerelateerde situaties waarbij aan mensen bewust lichamelijke of andere schade is toegebracht. Ook die mogen niet in de doofpot blijven omdat dit een college van B&W goed uitkomt.

Weigering diskwalificatie Bunt.

Zie ook mijn eerdere blogs over het smerige en volstrekt ondeugdelijke rapport Bunt, over de doofpotterij van B&W van Zevenaar en over de uiterst schadelijke gevolgen van intimidatie en psychoterreur op het werk. Tot nu toe weigeren B&W het onder valse voorwendselen tot stand gekomen rapport Bunt, zijn schijnonderzoek en zijn opzettelijk geveinsde  ‘bevindingen’ te diskwalificeren. B&W weigeren toe te geven dat zij iets hebben gedaan dat schadelijk en kwetsend is voor mensen, terwijl dat duidelijk wel het geval is. Ook maken zij de gemeenteraad wat wijs door slechts een klein deel van de waarheid te vertellen en een groot deel in de doofpot te houden.

De raad van de gemeente Zevenaar stond erbij en keek er naar.

…later meer ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s