10: Verbanning Siberië

Gemeente verbant goede werkkracht naar Siberië.

Een rechter heeft de gemeentesecretaris en het dagelijks bestuur van de Belgische gemeente Wielsbeke veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding voor het langdurig pesten van een 62-jarige ambtenaar. Het gemeentebestuur heeft haar op schandelijke wijze vernederd en buiten spel gezet door haar in haar eentje te verbannen naar een kamer zonder telefoon of internet. Zij mocht niet communiceren met haar collega’s en met de buitenwereld. En in haar ver weg gelegen “isoleercel” stonden alleen een tafel en een stoel. Na anderhalf jaar pestgedrag heeft de rechter ingegrepen en haar een schadevergoeding toegekend van € 23.000.

Het staat zo goed als vast dat het West-Vlaamse gemeentebestuur in beroep gaat tegen de veroordeling. ‘Als de schadevergoeding in beroep wordt bevestigd, dan lijkt het logisch dat de secretaris en schepenen (wethouders) de schade volledig uit eigen zak betalen, want zij hebben een goede werkkracht naar Siberië verbannen’, aldus Georges Lambrecht van de oppositiepartij Welvaart door Vrede.

Dergelijke praktijken van intimidatie, psychische terreur en sociale schande komen ook bij gemeenten in Nederland voor.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenaar passen dit soort duistere trucs regelmatig te kwader trouw toe om ambtenaren te bewegen zelf ontslag te nemen. Als zij ‘vrijwillig’ ontslag nemen dan kost dat de gemeente helemaal niks. Maar als de gemeente Zevenaar op eigen initiatief goed functionerende ambtenaren ontslaat dan moet men als ‘eigen-risico-drager’ de WW- en eventuele aanvullende uitkeringen aan de ontslagen ambtenaren zelf betalen. En zoiets doet de “allergoedkoopste” gemeente van Nederland uiteraard niet graag. Het is kortzichtig maar helaas wel de waarheid. Dat mensen die jarenlang bij de gemeente hebben gewerkt op deze manier bewust kapot worden gemaakt en schade lijden, vindt men bij de gemeente Zevenaar niet relevant. Je hoeft geen geweer te hebben om mensen kapot te maken. Via psychoterreur kan dat net zo simpel en soms zelfs effectiever.

Voor de gemeente Zevenaar en haar malafide adviseur Bunt telt de menselijke kant niet en met een beperkte schadevergoeding houdt men gewoon rekening. B&W betalen een eventuele schadevergoeding jammer genoeg niet uit eigen zak. Daar moet de Zevenaarse belastingbetaler voor opdraaien. En hier komen uiteraard nog allerlei andere kosten bij (advocaatkosten, salarissen, uitkeringen, rechtbankkosten, dwangsommen, enzovoort). Elk door B&W van Zevenaar in de laatste jaren begonnen arbeidsconflict heeft de gemeenschap naar schatting minimaal vijfhonderdduizend tot tweemiljoen euro gekost.

Kort geleden heeft de Centrale Raad van Beroep B&W van Zevenaar in een soortgelijke situatie veroordeeld tot betaling van een eerste schadevergoeding van € 15.000. Er moet een nieuwe procedure worden opgestart om de rest van de schade vergoed te krijgen. Ook in die procedure schakelt de gemeente vast en zeker weer een van haar dure huis-advocaten in. De kosten zijn voor rekening van de Zevenaarse belastingbetaler. Jammer van het geld, maar de door de gemeente ingehuurde advocatenkantoren Capra uit Den Bosch en Vijverberg Juristen uit Zoetermeer zul je daar nooit over horen klagen.

Zin in zo’n gemeente??? Nee!!!

….later meer….tot de diskwalificatie en vernietiging van het rapport Bunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s