De met veel bombarie aangekondigde “nazorg” voor slachtoffers wegpestpraktijken gemeente Zevenaar is nep.

Burgemeester en wethouders wilden aan de overlevenden van hun terreurdaden in principe wel een klein deel van hun advocaatkosten vergoeden als zij een zwijgcontract zouden tekenen. B&W noemden dit “nazorg”. Een echte toezegging deden zij niet. Het was nog maar een vaag ideetje. Aan dat idee konden geen rechten worden ontleend.

Onderstaande notitie van B&W van Zevenaar (“Nazorggesprekken naar aanleiding van de Raadsenquête P&O beleid”) is op 19 december 2017  in de gemeenteraad besproken. Het is een fake-notitie die de schijn moet wekken dat de gemeente de conflicten wil oplossen met de Zevenaarse ambtenaren die tussen 2002 en 2015 door B&W zijn weggepest. Dat de gemeente deze conflicten helemaal niet oplossen wil oplossen, is in het openbaar toegegeven door de fractie van de SP (voor de bepreking in de gemeenteraad hafdden B&W in het seniorenconvent al afgesproken dat de raad geen vergoedingen beschikbaar mochten stellen). Het toezeggen van financiële vergoedingen voor advocaatkosten en zogenaamde excuses is prietpraat voor de bühne. De gemeente werkt ook hier met een dubbele agenda.

Schermafdruk 2018-03-08 18.56.28

Brief van het college van burgemeester en wethouders van Zevenaar


Hoeveel schade en schande moeten de echte gedupeerden nog ondergaan, voordat ze schadeloos gesteld worden? Het wegpesten van medewerkers is infaam en ethisch verwerpelijk. Er zijn humanere manieren om financiële problemen op te lossen dan de wegpestpraktijken van de gemeente Zevenaar. Aangezien het wegpesten en ex-communiceren voor medewerkers en voor hun naasten ingrijpende financiële, psychische en persoonlijke consequenties heeft, moet een werkgever die dit walgelijke instrument toepast aansprakelijk worden gehouden voor alle negatieve gevolgen die dit heeft voor de slachtoffers, nu en in de toekomst.

De zogenaamde “nazorg” van B&W is in feite extern gerichte prietpraat voor de bühne. Intern wordt er heel anders over gesproken. Het is een kosmetische truc om het eigen straatje schoon te poetsen en verdient de benaming “nazorg” volstrekt niet. Zoals tijdens de behandeling van hun nazorgnotitie door de gemeenteraad is gebleken, hanteert de gemeente ook in dit geval weer een dubbele agenda. In het openbaar doet men net alsof men de slachtoffers van het onthutsende P&O-beleid excuses wil aanbieden en financieel tegemoet wil komen, maar in de besloten bijeenkomsten wordt het tegendeel bekokstoofd en afgetikt. Schijn bedriegt.

Schermafbeelding 2019-06-10 om 22.02.42

Schermafbeelding 2019-06-10 om 22.01.40
Schermafbeelding 2019-06-10 om 22.01.11Schermafbeelding 2019-06-11 om 16.44.10Schermafbeelding 2019-06-10 om 21.58.49Schermafbeelding 2019-06-10 om 21.58.09

Zo lang de valsspelers en hun adviseurs het voor het zeggen hebben, heeft het geen zin afspraken te maken met de gemeente Zevenaar. Daarom heb ik mijn voorstel voor een oplossing ingetrokken. Bovendien is het geen pretje om weer met Jelle Zwennis van Vijverberg Juristen aan de overlegtafel te zitten.  Hij heeft namens B&W het rapport Bunt jarenlang te vuur en te zwaard verdedigd, tot en met de behandeling van dat rapport door de Centrale Raad van Beroep. En tijdens het laatste overleg met B&W op 27 september jl. zat hij plotseling weer als adviseur van B&W aan tafel. Van tevoren was dit niet aangekondigd of gecommuniceerd. De inschakeling van Zwennis is voor mij een teken dat B&W niet van goede wil zijn, met een verborgen agenda werken en nog steeds achter het rapport Bunt staan.

Schermafdruk 2018-01-29 14.10.22

pagina 1

Schermafdruk 2018-01-29 14.29.15

pagina 2

Schermafdruk 2018-01-29 14.10.54

pagina 3

Als B&W niet in staat of bereid zijn om schoon schip te maken dan kunnen ze maar beter opstappen.
Uit deze nep-nazorgnotitie van B&W blijkt dat zij er alleen maar op uit zijn om hun eigen straatje schoon te poetsen. B&W schofferen niet alleen de slachtoffers en gedupeerden van hun “P&O-beleid’ maar zetten ook de enquêtecommissie flink te kakken.

Over Paul Kemperman

Ex-ambtenaar die als ervaringsdeskundige heeft geleerd om te gaan met intimidatie, psychische terreur en de wegpestpraktijken van de gemeente Zevenaar.
Dit bericht werd geplaatst in De Gazet van Zevenaar, intimidatie, pesten en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De met veel bombarie aangekondigde “nazorg” voor slachtoffers wegpestpraktijken gemeente Zevenaar is nep.

  1. BigBen zegt:

    B&W weigeren schoon schip te maken.
    Zeker, dat is wel duidelijk. Wat ook duidelijk is dat B&W totaal geen inzicht hebben in de zaak. Ze gaan zelfs nu in de slachtoffer rol zitten. Als de “echte” slachtoffers zich stil hadden gehouden, alles over zich heen hadden laten komen, dan was er niets aan de hand geweest.
    Echt, te gek voor woorden.
    Ook onbegrijpelijk na zoveel keer de kous op de kop te hebben gehad.
    Hoeveel meer moeten ze de raad, de burgers nog meer bruuskeren en schofferen, voordat deze mensen opstappen?
    Hoeveel meer moeten de gedupeerden / slachtoffers nog ondergaan, voordat ze echt schadeloos gesteld zijn?

    Like

  2. Wim zegt:

    Ongelooflijk, alle collega’s die het vanaf het begin hebben zien gebeuren en ook wisten wat er aan de hand was hebben al die tijd de mond gehouden, enkele hebben zelfs meegedaan.
    En nu hebben ze er last van, zijn slachtoffer.
    Dat begrijp ik, mensen met een geweten, zien in dat ze voor de verkeerde kant hebben gekozen.
    Dat hebben we eerder meegemaakt.

    Dat nooit meer.

    Like

  3. Peter zegt:

    Burgemeester en wethouders van Zevenaar zijn nog steeds niet bij machte om op een fatsoenlijke manier excuses aan te bieden aan de slachtoffers van hun wegpestpraktijken. Dat zegt zelfs de enquêtecommissie.

    Like

  4. nienke zegt:

    Het lijkt me gemakkelijk op SMART-wijze excuses aan te bieden.

    Like

Plaats een reactie