Raad van State verplicht gemeente Zevenaar beslissing te nemen over ondeugdelijke archivering dossiers raadsenquête.

De gemeente Zevenaar moet van de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor 15 april a.s. een beslissing nemen over de ondeugdelijke archivering van de P&O-enquêtestukken (ondanks het beroepschrift van Hekkelman Advocaten en Notarissen van 17 pagina’s met tal van bijlagen). De gemeente moet deze beslissing nemen met inachtneming van de uitspraak van de Rechtbank Gelderland van 15 december jl.

Zes recente uitspraken.

1. Rechtbank Gelderland, 15 december 2022, 21/1697 gemeente Zevenaar/Archiefwet
2. Raad van State, 2 maart 2023, 21/1697 gemeente Zevenaar/Archiefwet

3. Rechtbank Gelderland, 15 december 2022, 21/3662 gemeente Zevenaar/Archiefwet
4. Raad van State, 2 maart 2023, 21/3662 gemeente Zevenaar Archiefwet

5. Rechtbank Gelderland, 29 juni 2022, 20/5287 gemeente Zevenaar/Archiefwet
6. Rechtbank Gelderland, 30 november 2022, gemeente Zevenaar/Wob/Archiefwet

In mijn bezwaarschrift van 20 oktober 2020 en mijn beroepschrift van 9 september 2021 schreef ik al dat tal van stukken uit het dossier van de enquêtecommissie vernietigd moeten worden en dat deze stukken helemaal niet (en zeker niet voor eeuwig) bewaard mogen worden. Dit geldt o.a. voor het rapport Bunt.

Grensoverschrijdende en onrechtmatige gedragingen van het gemeentebestuur van Zevenaar.
Voor aanvang van de raadsenquête over het misdadige gemeentelijke P&O-beleid was immers vastgelegd dat de rechtszaak over het rapport Bunt (met vervalste psychologische oordelen over mijn persoonlijkheid en andere valse voorstellingen van zaken) niet overgedaan mocht worden omdat de Centrale Raad van Beroep hierover met mijn rehabilitatie al een definitieve uitspraak had gedaan en daarbij o.a. had geoordeeld dat het opstellen en verspreiden van de inhoud van dit rapport onrechtmatig en dus verboden is en mijn goede naam en reputatie aantast. Door dit stuk niet te vernietigen en (naar later duidelijk werd) zelfs verder te blijven verspreiden (intern en extern), gedraagt het huidige college van burgemeester en wethouders van Zevenaar zich niet alleen onfatsoenlijk en grensoverschrijdend maar ook onrechtmatig en in strijd met artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek. volgens de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep die mij in die uitspraak volledig heeft gerehabiliteerd.

Over Paul Kemperman

Ex-ambtenaar die als ervaringsdeskundige heeft geleerd om te gaan met intimidatie, psychische terreur en de wegpestpraktijken van de gemeente Zevenaar.
Dit bericht werd geplaatst in De Gazet van Zevenaar. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie