Gemeente Zevenaar in een notendop.

Fred van Dijk, advocaat, raadslid VVD Zevenaar en voorzitter van de enquêtecommissie over het personeelsbeleid zei letterlijk hetvolgende tijdens een interview met Omroep Gelderland na de presentatie aan de gemeenteraad van het enquêterapport over het mensonterende personeelsbeleid van B&W van de gemeente Zevenaar.

Fred van Dijk :

“Als je bij de samenvoeging van gemeenten van overtollige medewerkers af wil, dan kan dat eenvoudig en op een nette manier. Maar als je dat doet zoals B&W van Zevenaar dat doen, namelijk: we halen een externe in huis en die laten we iemand, laat ik het maar heel populair zeggen, afbranden dan richt je nogal wat aan.”

Interviewster: “En dat is dus vaker gebeurd dan een keer?”
Fred van Dijk:  “Ja.”
Interviewster: “Dat is heel triest voor die mensen.”
Fred van Dijk:  “Dat is ook zo.”

De zwendelaars en fraudeurs van de gemeente Zevenaar doen exact het tegenovergestelde van wat ze in het openbaar en in officiële stukken verkondigen:

De Ruiter (burgemeester), Van Kessel (gemeentesecretaris), In ’t Hout (hoofd P&O), Wicherson (directeur sector Ruimte), Bless (wethouder), Nijland (wethouder), Wiendels (wethouder) en Van Norel (wethouder).

De opvolgers van deze liegende bedriegers en hun vazallen dekken de frauduleuze praktijken van hun voorgangers nog steeds toe en gaan zelf ook op soortgelijke wijze te werk. In wezen is er in al de jaren na de samenvoeging van de gemeenten Zevenaar en Angerlo niets veranderd.

Slotwoord enquêtecommissie (pagina 56 Eindrapport).

“De commissie heeft ervaren dat de beëindiging van de arbeidsrelatie bij veel oud-medewerkers diepe wonden heeft geslagen. Vooral de wijze waarop heeft deze oud-medewerkers diep gegriefd. Ofschoon de commissie meent te kunnen vaststellen dat er zeker verbeteringen in gang zijn gezet, lijkt het besef bij huidig bestuur en ambtelijke top over deze pijnlijke fase en de gevolgen daarvan voor medewerkers nog onvoldoende doorgedrongen. De commissie betreurt het dat ook vandaag de dag nog nauwelijks serieuze excuses zijn aangeboden en desgevraagd ook nog weinig lering lijkt te zijn getrokken. De commissie hoopt dat dit rapport een eerste aanzet daartoe is.”

Ook in Tijdschrift van Praktisch Bestuursrecht van augustus 2022 wordt flink afgerekend met de praktijken van B&W van de gemeente Zevenaar en hun nep-deskundige Louis Bunt (B in de uitspraak van de CRvB).

Over Paul Kemperman

Ex-ambtenaar die als ervaringsdeskundige heeft geleerd om te gaan met intimidatie, psychische terreur en de wegpestpraktijken van de gemeente Zevenaar.
Dit bericht werd geplaatst in De Gazet van Zevenaar. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie