Uit de column van Louis Jansen, ex-wethouder gemeente Zevenaar

Uit de wekelijkse column van Louis Jansen van over de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 16 juli jl.

Schermafbeelding 2020-04-29 om 14.27.22

Screenshot 2014-03-17 14.09.39

Veel respect voor ex-milieuwethouders Louis Jansen en Cees Hilberdink.
Tijdens het milieuwethouderschap van Louis Jansen was de sfeer op het gemeentehuis nog goed. Ik ben er nog echt trots op dat ik samen met hem en anderen ervoor heb kunnen zorgen dat Landgoed Huis Sevenaer (midden in de bebouwde kom van Zevenaar) een milieuvergunning kon krijgen via de ongeschreven hardheidsclausule en weer koeien mocht houden. Zonder koeien was het landgoed ten dode opgeschreven. Zie het bericht trots en de eerste alinea’s van mijn blog van 22 februari 2012. Gezegd moet worden dat ex-milieuwethouder Cees Hilberdink (de voorganger van Louis Jansen) de basis heeft gelegd voor de milieuvergunning en het behoud van het landgoed Huis Sevenaer en daarvoor zijn nek een behoorlijk eind heeft uitgestoken.

Wolf in schaapskleren.
Met de intimidatiepraktijken en de inschakeling van Louis Bunt had wethouder Jansen niets te maken. De intimidatiepraktijken op het gemeentehuis van Zevenaar met behulp van Bunt zijn begonnen in 2002 toen de Almelose PvdA-wethouder J. de Ruiter (in Almelo bekend als “die Yup” en “de Zonnekoning”) tot burgemeester van Zevenaar werd be-noemd. Hij is dat nu nog en tot zijn pensioen zal deze “wolf in schaapskleren” ook wel burgemeester van Zevenaar blijven. That’s life. Zijn eigen belang is bij hem in goede han-den.

Schermafdruk 2014-09-09 16.56.21

J. de Ruiter aan het schuiven.

Screenshot 2014-07-23 21.50.45

Foto uit Zevenaar Post en Tubantia

Bunt zou klusje klaren voor € 20.000,–.
PvdA-burgemeester en portefeuillehouder J. de Ruiter had gedacht dat Bunt zijn klusje zou klaren voor € 20.000,–. Waarschijnlijk is hem dit tegengevallen, maar hij zal er niet wakker van liggen want hij hoeft het toch niet uit eigen zak te betalen. In het nieuwe colle-ge van B&W heeft hij de portefeuille P&O niet meer onder zijn beheer. Die heeft hij over moeten dragen aan D66-wethouder Tienke van der Werf. Misschien durft zij het wel aan een onderzoek in te stellen naar de inschakeling van Bunt en zijn praktijken bij de ge-meente Zevenaar en het rapport Bunt te diskwalificeren naar wijze van totstandkoming, inhoud, presentatie en uitkomsten zoals ik in mijn brief van 3 april 2009 al heb gevraagd. Voor die tijd ontkenden B&W stelselmatig dat er een rapport Bunt bestond.

 

Schermafdruk 2014-07-27 00.06.05

Een kopie van deze brief heb ik aan de gemeenteraad gezonden. Van de gemeenteraad heb ik geen reactie ontvangen.

Over Paul Kemperman

Ex-ambtenaar die als ervaringsdeskundige heeft geleerd om te gaan met intimidatie, psychische terreur en de wegpestpraktijken van de gemeente Zevenaar.
Dit bericht werd geplaatst in De Gazet van Zevenaar. Bookmark de permalink .

6 reacties op Uit de column van Louis Jansen, ex-wethouder gemeente Zevenaar

  1. Bert A.M. Kolle zegt:

    Ik geef Paul nog steeds alle steun die hij nodig heeft en wenst te hebben……

    Like

  2. Paul zegt:

    Deze steun van een senior handhaver van de provincie Gelderland doet me goed.

    Like

  3. Louis Jansen zegt:

    Jouw compliment aan mijn adres doet mij ook goed Paul. Er waren trouwens toen inderdaad veel meer mensen die voor hetzelfde doel gingen. Namelijk het dienen van het algemeen belang i.p.v. charme offensief gedrag om fouten te maskeren zoals nu gebeurt. Bierpullen gooien hoort daar blijkbaar ook bij. Het is niet anders Paul. Helaas.

    Like

  4. Paul zegt:

    De foto van een bierpullen gooiende J. de Ruiter heeft niet alleen in de Zevenaar Post gestaan, maar ook in de Tubantia toen in 2009 het gerucht ging dat J. de Ruiter voor de functie van burgemeester van Almelo had gesolliciteerd.
    Het is spijtig voor hem dat hij dat toen niet is geworden. Ook ik had hem die burgemeesterspost in Almelo graag gegund.

    Zie ook mijn blog van 27 juni 2013 waarin ik heb geschetst hoe een ambtenaar de opdracht kreeg om de buurman van J. de Ruiter onder druk te zetten om zijn bezwaar tegen de bouwvergunning voor de nieuwe woning van J. de Ruiter in te trekken.

    Like

  5. Ron zegt:

    Burgemeester de Ruiter eindelijk buitenspel gezet????

    Like

  6. Paul zegt:

    Het zou jammer zijn als hij buitenspel wordt gezet voordat de gemeente Zevenaar is ontbunt.

    Like

Plaats een reactie