Gemeente Zevenaar eist inzage in medische dossiers.

Gemeente Zevenaar hecht geen waarde aan privacy zieke werknemers.

De privacy van zieke werknemers wordt in ons land in het algemeen gerespecteerd. Als die wordt aangetast dan ontstaat er commotie. Vorig jaar heeft dit o.a. geleid tot het vertrek van Marcel Wenting, de topman van VerzuimReductie. Eerder was directeur Jan van Halst al vertrokken.

Zie ook: gemeente Zevenaar dwingt bedrijfarts om Psychiater in te schakelen.

Bij alle fatsoenlijke werkgevers is uiteraard bekend dat de privacy van zieke werknemers niet mag worden geschonden. Werknemers moeten in vertrouwen met een bedrijfsarts kunnen overleggen zonder dat de werkgever in detail op de hoogte wordt gesteld van hetgeen besproken is. Bij de gemeente Zevenaar accepteert men dat niet. B&W van Zeve-naar en hun huisadvocaten vinden het normaal dat een bedrijfsarts het volledige medisch dossier van een zieke werknemer aan B&W beschikbaar stelt.

Minister L.F. Asscher keurt deze handelwijze ten zeerste af, zoals blijkt uit zijn beant-woording van vragen van Tweede Kamerlid Linda Voortman van Groen Links. Hij eist dat er een eind komt aan deze Zevenaarse praktijken. Ook het Europese Hof voor de Rechten van de Mens had eerder al bepaald dat een werkgever geen recht heeft op inzage in me-dische dossiers van zijn werknemers (zaak 20041/10).

Schermafdruk 2014-12-28 22.18.05

Uit het antwoord van minister Asscher van 13 oktober 2013.

Zin in zo’n gemeente??? Nee!!!

Over Paul Kemperman

Ex-ambtenaar die als ervaringsdeskundige heeft geleerd om te gaan met intimidatie, psychische terreur en de wegpestpraktijken van de gemeente Zevenaar.
Dit bericht werd geplaatst in ALLES IN EEN, De Gazet van Zevenaar, De Klokkenluider, De Zevenaarse ontslagerij, Stasi-praktijken, Strategisch wegpestgedrag en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s